funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Site Structure
Ψάξτε στο funATTIC με το Google!
Στείλτε τη σελίδα
σ’ένα φίλο...
Κοινότητες >>
Κοινότητες >>
funattize
το κινητό σου!
<<<< Σελ. 1 ΑΠΟ 3 >>>>

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ανάμεσα στις κατασκηνώσεις
Η παραλία του Αγίου Ανδρέα χωρίζεται στην ουσία σε δύο ξεχωριστές παραλίες. Μία στα αριστερά, κάτω από την καφετέρια που βρίσκεται γατζωμένη στο βράχο και μία στα δεξιά δίπλα στις κατασκηνώσεις των Αξιωματικών του Στρατού.

Αμμουδερή παραλία και βυθός με άμμο. Αρκετά ρηχά στην αρχή, βαθαίνει ελάχιστα και ξανά ακόμα πιο ρηχά αν προχωρήσεις πιο μέσα. Για να κολυμπήσεις χωρίς να πατώνεις πρέπει να απομακρυνθείς αρκετά από την ακτή.

Κάπου στα βαθιά υπάρχει ένας ύφαλος που φαίνεται μόνο όταν σκάει ελαφρά το κύμα πάνω του και τον υπερκαλύπτει.

Οικογενειακές καταστάσεις, αφού έρχονται μαμάδες με παιδάκια για να κάνουν μπάνιο στα ρηχά. Επίσης, την προτιμούν αρκετοί Αθηναίοι.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ:
Από τη Λ. Μαραθώνος στρίβετε στα φανάρια προς Αγ. Ανδρέα και κατηφορίζετε. Κινηθείτε κυκλικά στην πλατεία και συνεχίστε. Στον πρώτο δρόμο κάντε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά. Όταν φτάσετε στη μικρή κυκλική πλατεία μπείτε δεξιά στο μεγάλο πάρκινγκ του Ι. Ν. του Αγ. Ανδρέα και παρκάρετε - αν βρείτε θέση.

TIPS:
 • Ομπρέλες και ξαπλώστρες από την καφετέρια με ελάχιστη κατανάλωση 3 €. Επίσης υπάρχει διάδρομος με ξύλινες σανίδες για να μη βουλιάζετε στην άμμο.

 • Προσοχή στην πρόσβαση από την απότομη κατηφόρα. Μην προσγειωθείτε ανώμαλα πάνω σε κανέναν αραγμένο στην ξαπλώστρα από κάτω.

 • Φαγητό μετά το μπάνιο, αλλά και βραδινή διασκέδαση πιο αργά στο «Aqua».

 • Διαδρομή μέσα στα πεύκα.

 • Ρομαντικοί γάμοι στο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα.
  .
 • Αγ. Ανδρέας, Νέα Μάκρη
  [Εκτύπωση]
  [Πρότεινέ το!]  Ράμπα κολύμβησης για ΑΜΕΑ
  Πλησίον της ψαροταβέρνας «ΑΥΡΑ»
  Αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και το σεβασμό του στα δικαιώματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ο Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε σε μια πρωτοποριακή εγκατάσταση στην παραλία Νέας Μάκρης, πλησίον της ψαροταβέρνας «ΑΥΡΑ», για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών να απολαμβάνουν το κολύμπι τους στην θάλασσα.

  Πρόκειται για ειδικό κάθισμα που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο - ράμπα και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.

  Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα και έχει πλήρη αυτονομία στην τροφοδοσία από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρία μολύβδου. Επίσης ο χαρακτήρας του δεν είναι μόνιμος και φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία του και την προστασία των χρηστών καθώς και φωτεινή νυχτερινή σήμανση και πλωτήρες μέσα στην θάλασσα για την προστασία των άλλων λουομένων.

  Για τη διευκόλυνση στο μέγιστο βαθμό των χρηστών, όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό αδιάβροχο τηλεχειριστήριο που διατίθεται από το Δημοτικό Μέγαρο Νέας Μάκρης.
  .
  Πλησίον της ψαροταβέρνας «ΑΥΡΑ», Νέα Μάκρη, Νέα Μάκρη
  [Εκτύπωση]
  [Πρότεινέ το!]  ΠΑΡΑΛΙΑ LA COSTA
  Αν θες να αράξεις...
  Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως fun-Παραλία λόγω του ομώνυμου Club, η παραλία του "La Costa" παραμένει οικογενειακή.

  Παλιά λεπτή άμμος κάλυπτε την ακτογραμμή, αλλά τα τελευταία χρόνια καλυμμένη με χαλίκι κάνει άβολη την ξάπλα στην ψάθα.

  Είναι όμως ότι πρέπει για όσους θέλουν να χαλαρώσουν πίνοντας τον καφέ τους στα τραπεζάκια και τις ξαπλώστρες του cafe-club κάτω από τις τεράστιες ψάθινες ομπρέλες και τους φοίνικες.

  Στέκι των αιωνίως αραγμένων.

  ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ:
  Από τη Λ. Μαραθώνος στρίβετε στα φανάρια προς Ζούμπερι στη Λ. Αεροπορίας. Οδηγείτε ευθεία μέχρι το τέρμα του δρόμου και βρίσκεστε στο «La Costa». Δεν μπορείτε να το χάσετε.

  TIPS:
 • Δωρεάν πάρκινγκ στον τεράστιο χώρο πάρκινγκ για τους θαμώνες, με απόδειξη κατανάλωσης. Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες από Δευτέρα ως Παρασκευή.

 • Το χρώμα του βυθού θυμίζει πισίνα λόγω του άσπρου χαλικιού.

 • Προσφέρεται για βραδινό μπανάκι αφού μόλις δύσει ο ήλιος το club ανάβει 3 μεγάλους προβολείς προς τη θάλασσα που κάνουν τη νύχτα μέρα.

 • Και αιώρες για τους ...πολύ κουρασμένους.
  .
 • Ζούμπερι, Νέα Μάκρη
  [Εκτύπωση]
  [Πρότεινέ το!]

  <<<< Σελ. 1 ΑΠΟ 3 >>>>
  Οι παραλίες της Αν. Αττικής είναι από τις καθαρότερες του νομού.
  Με τις προσπάθειες των Δήμων της Περιοχής και των εξωραϊστικών συλλόγων οι παραλίες αξιοποιούνται για κολύμβηση.

  Πολλές από τις παραλίες αυτές βραβεύονται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία.
  Σε πολλές έχουν τοποθετηθεί μεγάλες ψάθινες ομπρέλες, εξέδρες για δροσερές βουτιές, ναυαγοσώστης, χημ. τουαλέτες, ντουζιέρες και κάδοι απορριμμάτων.

  Μπορεί να μην προσφέρουν τη διασκέδαση μιας οργανωμένης παραλίας, αλλά οι ελεύθερες παραλίες έχουν κι’ αυτές τις
  Διαφήμιση - Φωτογραφία
  Restaurant - Cafe
  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
  ΠΑΡΑΛΙΕΣ
  ΜΙΑ ΖΩΗ... ΠΑΡΑΛΙΑ!
  ΜΙΑ ΖΩΗ... ΠΑΡΑΛΙΑ!