funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Κοινότητες >>
Κοινότητες >>
Ψάξτε στο funATTIC με το Google!
Στείλτε τη σελίδα
σ’ένα φίλο...
funattize
το κινητό σου!
<<<< Σελ. 1 ΑΠΟ 21 >>>>
Προσθήκη: 13/5/2013

MERCEDES BENZ CLA-CLASS
Μια νέα κατηγορία

Ακολουθώντας την ιδέα της CLS, η Mercedes Benz CLA-Class διαθέτει coupe σχεδίαση και φιλοσοφία που συνάδει με την premium υπόσταση των μοντέλων του Γερμανικού Ομίλου και συν όλα τα άλλα είναι και προσιτό.

MERCEDES BENZ CLA-CLASS
Ακολουθώντας την ιδέα της CLS, η Mercedes Benz CLA-Class διαθέτει coupe σχεδίαση και φιλοσοφία που συνάδει με την premium υπόσταση των μοντέλων του Γερμανικού Ομίλου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο όπου συν όλα τα άλλα είναι και προσιτό.

Ως μεσαίο compact coupe, η Mercedes Benz CLA έχει διαστάσεις (μήκος / πλάτος / ύψος: 4630 / 1777 / 1437 mm), καθώς μέσα από τις σχεδιαστικές αναλογίες του αμαξώματος, αναδύονται ταυτόχρονα, δυναμισμός και πολυτέλεια που συνδυάζονται με αθλητικό ύφος. Χαρακτηριστικά σχεδίασης: το καπό, το οποίο ενσωματώνεται στο μπροστινό τμήμα με ενισχυμένες νευρώσεις, καθώς και η ρομβοειδής μάσκα του ψυγείου. Τα φωτιστικά σώματα και οι λυχνίες LED πίσω από το κρύσταλλο των προβολέων βρίσκονται σε τέτοια διάταξη ώστε να δημιουργείται η χαρακτηριστική "λάμψη" των φώτων ημέρας και των φλας. Σαν μια περαιτέρω εξέλιξη της σύγχρονης αλλά και κλασικής Mercedes-Benz CLS, το σχήμα του οχήματος ορίζουν τρεις εξέχουσες γραμμές όταν το παρατηρεί κανείς από τα πλάγια. Το πίσω μέρος τονίζει το πλάτος καθώς εκεί εναλλάσσονται κοίλες και κυρτές επιφάνειες και αιχμές. Το ελαφρώς καμπύλο περίγραμμα της οροφής και η ευδιάκριτη, χαρακτηριστική κλίση του πίσω παρμπρίζ προσδίδουν στην CLA το χαρακτήρα coupe Τα πίσω φώτα πλαισιώνονται από τις μυώδεις γραμμές των ώμων που εκτείνονται στο πίσω μέρος, και οι λειτουργίες τους είναι διατεταγμένες σε σχήμα βέλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes-Benz CLA στην έκδοση BlueEFFICIENCY, έχει αεροδυναμικό συντελεστή (Cd) 0,22 και επιφάνεια αεροδυναμικής αντίστασης (Cd x A) μόλις 0,49 m².
Το εσωτερικό της Mercedes Benz CLA συνάδει με το εξωτερικό, αποπνέοντας σπορτιφ δυναμισμό. Μια ιδιαίτερη αίσθηση ποιότητας αποπνέει, μέσα από τη σχεδιαστική γλώσσα, την επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας και τους διαθέσιμους συνδυασμούς τους, που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Χαρακτηριστικό στοιχείο, η ανεξάρτητη οθόνη, που διαθέτει μπροστινή επιφάνεια από υλικό απομίμησης μαύρης λάκας piano και σε συνδυασμό με το σύστημα COMAND Online, ένα ασημί πλαίσιο στην ίδια ευθεία με την επιφάνεια προβολής. Η κλασσική διάταξη οργάνων στο ταμπλό, παρέχει εργονομία και θυμίζει κάθε ώρα και στιγμή ότι βρίσκεσαι σε ένα αυτοκίνητο premium κατηγορίας.

Πριν ακόμη την προγραμματισμένη εφαρμογή του κανονισμού Euro 6,όλες οι εκδόσεις των βενζινοκινητήρων και ο κορυφαίος πετρελαιοκινητήρας της νέας Mercedes-Benz CLA πληρούν ήδη τις μελλοντικές απαιτήσεις αυτού του ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπων.

Οι βενζινοκινητήρες με κυβισμό 1,6 και 2,0 λίτρων έχουν απόδοση που κυμαίνεται από 90 kW (122 ίππους) στη CLA 180 έως 115 kW (156 ίππους) στη CLA 200 και 155 kW (211 ίππους) στη CLA 250. Οι δύο πετρελαιοκινητήρες αποδίδουν: CLA 200 CDI 100 kW (136 ίππους), με μέγιστη ροπή 300 Nm και CLA 220 CDI στα 2,2 λίτρα με απόδοση 125 kW (170 ίπποι) και 350 Nm ροπής, ενώ οι εκπομπές ρύπων δεν υπερβαίνουν τα 109 g CO2 ανά χιλιόμετρο.

Με όλους τους κινητήρες συνδυάζεται η λειτουργία ECO start/stop στο βασικό εξοπλισμό.
Οι κινητήρες συνοδεύονται από ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, το οποίο ισορροπεί την άνεση και τον sport χαρακτήρα.

Πολλά και διάφορα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης υποστηρίζουν τη CLA. Στο βασικό εξοπλισμό του coupe περιλαμβάνεται το σύστημα ανίχνευσης υπνηλίας ATTENTION ASSIST και το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων COLLISION PREVENTION ASSIST με σύστημα υποβοήθησης πέδησης Adaptive Brake Assist που λειτουργεί με ραντάρ, το οποίο πλέον συμβάλλει στην προστασία της CLA από συγκρούσεις από την ταχύτητα των μόλις 7 km/h. Το χαρακτηριστικό αυτό συνδυάζεται με το σύστημα αυτόματης ρύθμισης εγγύτητας DISTRONIC PLUS για να αποτελέσουν μαζί το σύστημα COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, το οποίο περιλαμβάνει μια πρόσθετη λειτουργία: όταν ο κίνδυνος σύγκρουσης παραμένει και ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται, το σύστημα μπορεί να επέμβει ανεξάρτητα στα φρένα, σε ταχύτητες έως 200 km/h, μειώνοντας έτσι τη σφοδρότητα συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται αργά ή είναι σταματημένα. Το σύστημα επίσης επεμβαίνει στα φρένα όταν ανιχνεύει σταματημένα οχήματα και το όχημα κινείται με ταχύτητα έως 30 km/h, ενώ μπορεί επίσης να προλαμβάνει συγκρούσεις με προπορευόμενα οχήματα, όταν η ταχύτητα του οχήματος δεν υπερβαίνει τα 20 km/h.

Η CLA διαθέτει επίσης τα καθιερωμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το πακέτο Lane Tracking με σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας Blind Spot Assist και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Keeping Assist ή το σύστημα προσαρμοζόμενης υποβοήθησης προβολέων Adaptive HighBeam Assist. Το (προαιρετικό) σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Parking Assist παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης στάθμευσης σε θέσεις που βρίσκονται παράλληλα με το όχημα ή κάθετα σε αυτό.

Τιμές (σε παρένθεση οι τιμές με όφελος απόσυρσης):
• CLA 180: €28.900 (€27.734)
• CLA 200: €31.900 (€30.623)
• CLA 250 (Auto): €39.900 (€37.536)
• CLA 220 CDI (Auto): €41.100

Γιάννης Αποστολάκης
iapostolakis@funattic.gr


ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ


Προσθήκη: 29/6/2010

KIA SOUL
Διαφορετική προσέγγιση

Μοντέρνα αισθητική, πρακτικότητα και ευρυχωρία

Περισσότερα...


Προσθήκη: 17/1/2008

OPEL GT
Άνεμος…

Συνεχίζει την παράδοση του πρώτου Opel GT (1968 – 1973), υιοθετώντας μία διεθνή προσέγγιση στον τομέα της σχεδίασης, πίσω από το ξεχωριστό και αυτούσια αθλητικό παράστημά του.

Περισσότερα...


Προσθήκη: 13/5/2013

RENAULT CLIO
4η γενιά

Γεννήθηκε το 1990 και γιορτάζει τα 22 του χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα της αυτοκίνησης

Περισσότερα...


Προσθήκη: 25/4/2013

Kia Sportage
Δοκιμή

Υπό την καθοδήγηση του Peter Schreyer, επικεφαλής σχεδίασης της Kia, οι ομάδες σχεδίασης της Kia δημιούργησαν το Sportage τρίτης γενιάς ενσωματώνοντας τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Kia

Περισσότερα...


Προσθήκη: 25/4/2013

Mitsubishi ASX
Δοκιμή

Το Mitsubishi ASX είναι ένα μικρομεσαίο crossover κατηγορίας C, και αποτελεί το δεύτερο μέλος της οικογένειας crossover της Mitsubishi Motor Co

Περισσότερα...


Προσθήκη: 25/4/2013

Lancia Ypsilon
Δοκιμή

Η τελευταία γενιά του Lancia Ypsilon ενσωματώνει την έννοια του Ιταλικού στιλ, σε συνδυασμό με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον

Περισσότερα...


Προσθήκη: 25/4/2013

Dacia Duster 4x4
Δοκιμή

Προσιτό και με δυνατότητες στην εκτός δρόμου κίνηση

Περισσότερα...


Προσθήκη: 25/4/2013

Opel Astra GTC
Δοκιμή

Το Opel Astra GTC εκφράζει απόλυτα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel. Εκεί όπου η ανάγλυφη αισθητική και η δυναμική σχεδίαση, ταυτίζονται με τη γερμανική ακρίβεια

Περισσότερα...


Προσθήκη: 25/4/2013

Mercedes Citan
Το νέο Mercedes Citan στην Ελλάδα

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς, έκανε το νέο Mercedes-Benz Citan, το νέο mini van των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes-Benz

Περισσότερα...<<<< Σελ. 1 ΑΠΟ 21 >>>>
Πετρέλαιο - Βενζίνη
Για τον Έλληνα το αυτοκίνητο δεν είναι απλώς μία ανάγκη, ένα εργαλείο που του λύνει τα χέρια. Είναι φετίχ.

Σ΄ αυτήν τη στήλη που επιμελείται  ο κριτής μηχανοκίνητου αθλητισμού Γιάννης Αποστολάκης, θα διαβάσετε όλα τα νέα για την αυτοκίνηση, τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν και τις ανακοινώσεις των εταιριών.
ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤ΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤ΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
Περισσότερα άρθρα...
Περισσότερα άρθρα...
Πετρέλαιο - Βενζίνη
Ωδείο - Μπαλέτο