funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Κοινότητες >>
Κοινότητες >>
Ψάξτε στο funATTIC με το Google!
Στείλτε τη σελίδα
σ’ένα φίλο...
funattize
το κινητό σου!
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ
Πετρέλαιο - Βενζίνη
Ωδείο - Μπαλέτο
Προσθήκη: 9/10/2011

Ξενώνας φιλοξενίας γερόντων στο Βαρνάβα
Μπήκε ο θεμέλιος λίθος

Το θεμέλιο λίθο ενός νέου ιδρύματος, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γερόντων, που πρόκειται να ανεγερθεί στο Βαρνάβα Αττικής, σε έκταση 160 στρεμμάτων πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας «Άξιον Εστίν», έθεσε χθες το απόγευμα στον αγιασμό της θεμελίωσης του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο συγκεκριμένος ξενώνας αποτελεί την πρώτη από τις μονάδες κοινωνικών υποδομών που πρόκειται να θέσει σύντομα σε πλήρη λειτουργία η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού δικτύου που αναπτύσσει για την ενίσχυση ατόμων τρίτης ηλικίας, κατάκοιτων και εν γένει πασχόντων συνανθρώπων μας.

«Θεμελιώνουμε αυτό το κέντρο για ηλικιωμένους για να στεγάσει ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση μοναξιάς. Θέλουμε να γίνει ένα κέντρο αγάπης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος επισημαίνοντας πως «πρόκειται για τον καρπό των αγώνων και της προσπάθειας μερικών ανθρώπων που εργάστηκαν πριν από εμάς και υλοποιείται με χρήματα δωρητών και της Αρχιεπισκοπής».

Στην τελετή της θεμελίωσης του νέου ξενώνα παρευρέθησαν πολλοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης και ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Ο Δήμος Μαραθώνος εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Λουίζο, τους Αντιδημάρχους κ. Βασίλη Μεγαγιάνη, κα Πόπη Πατεράκη, κα Ματίνα Μυλωνά και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανέστη Πιοτόπουλο.

Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος δήλωσε σχετικά με το θέμα.«Στις μέρες που ζούμε όλοι μας έχουμε την ανάγκη από παρόμοια έργα πρόνοιας. Ο ξενώνας αυτός εκτός από ένα τεράστιο έργο αγάπης, αποτελεί για το Δήμο μας ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό έργο».

Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων


Προσθήκη: 25/7/2011

Γιατρός στο Βαρνάβα
Δέχεται κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα ΚΑΠΗ

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί η Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα στα θέματα της ιατρικής περίθαλψης και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, καθιερώθηκε η παρουσία γιατρού για συνταγογραφήσεις και εξετάσεις ασθενών.

O γιατρός δέχεται κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα ΚΑΠΗ.


Προσθήκη: 5/2/2009

Μουσείο Ψωμιού
420 εκθέματα κεντημένου άρτου

Μουσείο Ψωμιού
Το Μουσείο Ψωμιού που βρίσκεται στην κοινότητα Βαρνάβα στη Βόρεια Αττική, συνεχίζει αθόρυβα το δημιουργικό του έργο έχοντας τη συμπαράσταση τόσο του εκπαιδευτικού κόσμου όσο και επιστημονικών φορέων οι οποίοι ενστερνίστηκαν την προσπάθεια του Μουσείου για μελέτη και προβολή του ψωμιού όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Όπως είναι γνωστό το Μουσείο Ψωμιού δημιουργήθηκε στον Βαρνάβα Αττικής εδώ και τρία χρόνια ενώ η συλλογή του αποτελείται από τετρακόσια είκοσι (420) εκθέματα κεντημένου άρτου που αφορούν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κάθε κεντημένο ψωμί έχει το δικό του σχέδιο και μέγεθος αλλά και το συμβολισμό του. Στην διάθεση του μουσείου βρίσκονται έως τώρα δυόμισι χιλιάδες σχέδια από όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστή ενότητα αποτελούν ψωμιά από είκοσι δύο (22) χώρες του εξωτερικού.

Κάθε χρόνο η συλλογή αυξάνεται αφού σε κάθε ετήσια πανελλήνια έκθεση οι συμμετέχοντες φορείς πολλαπλασιάζονται εντυπωσιακά. Το Μουσείο Ψωμιού έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, το κέντρο λαογραφίας της ακαδημίας Αθηνών (δύο εκθέματα κεντημένου ψωμιού βρίσκονται στην συλλογή της), νομαρχίες, δήμους, επιμελητήρια, συνεταιρισμούς, συλλόγους, ΚΑΠΗ και σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Το μουσείο λειτουργεί όλες τις μέρες του χρόνου και δέχεται γκρουπ καθώς και μεμονωμένους επισκέπτες προσφέροντάς τους καφέ στη χόβολη και παραδοσιακά εδέσματα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου επιμορφώνουν ενήλικους και ανήλικους πολίτες μετά από ραντεβού.

Το μουσείο ψωμιού παραδίδει δωρεάν μαθήματα κεντημένου άρτου κάθε Τετάρτη απόγευμα (6 - 8) στους χώρους του και με τη συνεργασία της νομαρχιακής επιτροπής λαϊκής επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) της Ν.Α.Α.Α. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2295097811 και 6936891193.


Διεύθυνση πλατεία Ειρήνης – Βαρνάβας Αττικής, τ.κ.: 19014
Τηλ. επικοινωνίας 2103304121- 6936891193 πρωί, 2295097811 το απόγευμα


Προσθήκη: 17/3/2006

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα
Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2002 από τον Πέτρο και τη Μηλέα Κατσίκη

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα
Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα ιδρύθηκε από τον Πέτρο και τη Μηλέα Κατσίκη τον Αύγουστο του 2002 από την Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα και είναι νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σ’ ένα αυθεντικό παραδοσιακό Βαρναβιώτικο σπίτι εκθέτονται πλουμίδια μιας παλιότερης εποχής, σκεύη μιας αλλοτινής οργάνωσης και εργαλεία.

Το Μουσείο διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο. Στόχος είναι να διατηρηθεί και να περαστούν στις επόμενες γενιές τα ήθη, τα έθιμα και ο πολιτισμός μας, αναλλοίωτα.

Στο Μουσείο οργανώνονται ειδικές ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες, όπου πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή με ραντεβού. Οι ξεναγήσεις μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, για το ίδιο σχολείο με διαφορετικό πρόγραμμα για κάθε τάξη.

Κάθε Κυριακή η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη από τις 10:00 έως τις 13:00.

Στο χώρο του Μουσείου και σε συνεργασία με την ΝΕΛΕ Νομαρχίας Ανατ. Αττικής λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακού αργαλειού, παραδοσιακής κουλούρας του γάμου όπως επίσης και μαθήματα καλλιτεχνικών κατασκευών.

To 2005 με πρωτοβουλία και χορηγία του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα δημιουργήθηκε θεατρική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα η οποία και συμμετείχε σε ταινία του Παντελή Βούλγαρη με δάσκαλο το σκηνοθέτη Αργύρη Θανάσουλα.

Το Ι.Λ.Μ.Β. έχει ήδη 250 εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Μπορείτε να γίνετε και εσείς εθελοντές με το να γραφτείτε στην κατάσταση εθελοντών του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ:
Κάθε Κυριακή 10.00 - 13.00 (στο χώρο του Μουσείου) ή στα τηλ. 22950 97811 - 6937 822962.

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα
Οδός 25ης Μαρτίου Βαρνάβας 190 14
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22950 97811, 210 3304120 - 21 από 10.00 - 14.00 (κα. Παππά) 6936 891193 - 6937 822962 (κ. Κατσίκης) - Fax. 210 3825322
e-mail: museo@ilmb.gr

Το site του Ι.Λ.Μ.Β...>>>Ο Βαρνάβας συνδυάζει μία πανέμορφη φύση με πλατάνια, ρεματιές και λόφους με την εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα μέσω της Εθνικής Οδού. Η Κηφισιά, ο Αγ. Στέφανος και πολλές άλλες περιοχές είναι πολύ εύκολα προσβάσιμες από εδώ.
Η κοινότητα Βαρνάβα έχει πληθυσμό 2.500 μόνιμους κάτοικους. Οι πιο πολλοί κάτοικοι είναι από αρχαιοτάτων χρόνων από γενιά σε γενιά εγκατεστημένοι στην περιοχή.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
www.varnavas.org
Αρκαδίου 6 Βαρνάβας Αττικής 190 14
Τηλέφωνο: 22950 97249
Fax: 22950 97412
Email: varnavas@istomedia.gr
Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα
Τηλ.: 22950 97690
Αρκετοί την τελευταία 50ετία ήλθαν στο Βαρνάβα για μόνιμη κατοικία από άλλες περιοχές. Ασχολούνται λίγοι με τη γεωργία, ενώ πολλοί είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Στην κοινότητα υπάρχει νέος παιδικός σταθμός, τριθέσιο Νηπιαγωγείο και επταθέσιο Δημοτικό. Η κοινότητα διαθέτει φαρμακείο, φούρνους, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει τράπεζα στο Καπανδρίτι.
Επίσης, η κοινότητα εξυπηρετείται από το τραίνο στον Αγ. Στέφανο και τις Αφίδνες, και με τρία ταξί τα οποία έχουν έδρα τον Βαρνάβα. Τέλος, υπάρχουν 5 δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα για το Πεδίο του 'Aρεως.
Περισσότερα άρθρα...
Περισσότερα άρθρα...